2011-04-07
Nyhet

EMC skvallrar om Apples megaorder

En salig röra. Det är det enklaste sättet man kan beskriva historien om hur Apples gigantiska lagringsorder läckte ut från tillverkaren Isilon Systems. Huruvida Apple ska använda lagringsytan för iTunes och App Store låter jag vara osagt, men tolv (12) petabyte lagringsyta kan man ju tycka borde räcka ett tag.

Flera journalister och partners har informerats om en ny version av Isilons mjukvara och hårdvara som lanseras den 11:e April, men informationen gavs under ett embargo där alla som informerats förbundit sig att hålla klaffen.

I samband med bestämde sig IBM för att de ju trots allt är IBM och därför struntade de i embargot och meddelade på sin webbsida att deras backupsystem Tivoli Storage Manager kommer i en ny version som stödjer Isilons nya mjukvara. Isilon ägs i sin tur av EMC och det var därifrån läckan kom att Apple lagt den gigantiska ordern på tolv petabyte lagringsyta.

Andra kunder till Isilon inkluderar filmbolag, sjukhus, animeringsföretag, superdatorkluster och universitet.

Framtiden får, i sedvanlig ordning, visa vad Apple ska med sin nya diskyta till. Men det är minst sagt respektingivande att se att när Apple gör något, så gör de det ordentligt. Intressant är också att de åter igen väljer andras lösningar än sina egna. Ett Xsan på tolv petabyte (om det ens går att bygga…) hade varit något att skryta om för barnbarnen, det.© 2020 Omsoc Publishing AB