2011-05-11
Nyhet

Visitkortsscanner i din iPhone

Visitkort. Bara namnet andas damm och 1900-tal. Men lik förbaskat fortsätter vi trycka upp dem och dela ut dem. Det finns helt enkelt inget effektivare sätt att snabbt och smidigt sprida information om sig själv.

Abbyy är ett företag som har pysslat med det här ett tag. De får anses vara experter när det handlar om teckenigenkänning och deras olika program för ändamålet körs både här och där.

Till iPhone finns nu ett program för att kunna scanna in visitkort. Abbyy Business Card Reader, eller Abbyy BCR heter det.

Jag har testat detta med otaliga visitkort och inte i ett enda fall blir det fel.

Som bilderna här visar så läser den in all information till en av mina kunder utan problem och att för och efternamn saknas beror ju helt enkelt på att det inte finns med på visitkortets baksida utan endast på framsidan. Med flit försöker jag fotografera visitkortet lite suddigt men det spelar ingen roll, det läses in korrekt.

Dock lyckades jag hitta en bugg, om man nu kan kalla det så. När bilden av visitkortet scannades in så försökte jag ta en skärmdump i min iPhone samtidigt. Det blev ingen bild tagen, men däremot hamnade rådatat för bilderna sen i de olika adressfälten som Abbyy BCR trodde sig ha scannat in. Jag lyckades helt enkelt trycka in bilddata i samma buffert som Abbyy BCR använde för att föra in information i från bild till adressfält.

Detta är ett bra program. Får du buntar av visitkort och aldrig orkar sitta och mata in dem i din adressbok, köp det och få det hela avklarat på ett ögonblick. För egen del har jag lyckats kasta en hel kartong med visitkort från människor jag träffat under åren. En del av korten var givetvis inaktuella, men de som inte var det har jag nu i min adressbok i min dator, telefon, iPad och på min Mac OS X 10.6-server. Detta hade aldrig hänt utan Abbyy BCR.

Tillverkare: Abbyy
Pris: 38 kronor
Köp hos: App Store.© 2021 Omsoc Publishing AB