2011-05-13
Nyhet

“Är Ballmers dagar räknade? “

Ben Brooks:

Ballmer’s acquisition of Skype for $8.5 billion dollars is not only a gross overpay, but a complete waste of money for Microsoft. Ballmer has yet to lay out a clear reason why Microsoft wanted Skype. He has only stated the obvious: integration in Microsoft products — which could have been done in a partnership instead of an acquisition. In fact, the acquisition by most accounts sounded more like a move by Ballmer to buy something that others 2 may have wanted to own — just for the sake of others not owning it.

Beyond that is the fact that Microsoft has 89,000 employees — are you telling me that the company that put a computer in every home couldn’t create a Skype clone?

Not only could Skype have been made in-house, Skype should have been made in-house by Microsoft.

Even if it would have cost $1 billion dollars Microsoft would have been better off creating Skype in-house. Does anybody really think Apple spent anything close to $1 billion dollars building FaceTime?

Säga vad man vill om Bill Gates, men han klev av i rätt läge. Efter att Gates lämnat Microsoft har deras serverprodukter blivit betydligt bättre, och Windows 7 är inte heller något att spotta på. Men Ballmers återkommande avfärdanden av den enda konkurrenten efter den andra, som blott år senare blivit en enorm försäljningssuccé visar att Ballmer och resten av toppen på Microsoft har noll insikt i vad kunderna vill ha. Han har avfärdat Android och iPhone, två plattformar som senare blivit enorma succeér. Han avfärdade iPod och har återkommande snackat illa om det mesta som Apple levererar till marknaden. Detta till trots skyndar Microsoft senare ut produkter till marknaden som i bästa fall är usla kopior av vad konkurrenterna tagit fram.

Den typen av återkommande misstag tyder för mig på att Ballmer bör och kommer att tvingas kliva av. Han har aldrig varit en lämplig ledare för Microsoft, och de flesta inom företaget vet nog också om det.© 2021 Omsoc Publishing AB