2011-05-24
Nyhet

Min nya kärlek

Efter att ha funderat, och funderat lite till, så gjorde jag affär och köpte Sparrow. Ett grymt litet mailprogram som är precis det som Apple Mail var för kanske fem år sedan innan Apple började bygga in mer och mer bloat. Sparrow finns i en gratisversion som endast fungerar med Gmail, eller så kan du betala några kronor och vips så har du även stöd för IMAP mot valfri server (inklusive MobileMe och MS Exchange Server med IMAP-funktionen påslagen). Detta är versionen jag använder.

En brasklapp: IMAP-stöder är begränsat. Mappar på IMAP-servern stöds men stödet är mindre bra och ska bli bättre i kommande versioner, har utvecklarna lovat. Regler för hantering av mail finns inte alls, inte heller något inbyggt spamskydd.

Även om Sparrows minimalistiska gränssnitt är tilltalande i sig och inte bara gör mig mer effektiv i min hantering av e-post utan också sparar pixlar på skärmen har jag, kanske lite ironiskt, dumpat Sparrow för Apple Mail på min 11″ Macbook Air. Skärmen är för liten och det blir lite för pilligt att hantera Sparrow utan stor skärm och mus (jag misstänker att jag lär bli emotsagd i kommentarerna nedan…).

Men på en lagom stor skärm så är detta program kungen. Prislappen på 75 kronor är inget att orda om anser jag.

Rekommenderas varmt således.

Tillverkare: Sparrow
Pris: 75 kronor
Köp det hos: App Store© 2021 Omsoc Publishing AB