2011-05-25
Nyhet

Dell

Engadget:

This time, Dell told us we’d get something different: a laptop without compromise. Recently, Round Rock killed off the Adamo and nixed the XPS 14, and then rumors started to spin — a spiritual successor would be the slimmest 15.6-inch notebook we’d ever seen, be crafted from “special materials” and yet cost less than $1,000. Dell even stated that it would have an “innovative new form factor” of some sort.

The company neglected to mention it would look like a MacBook Pro.

Pinsamt. Fast mest pinsamt är väl att Michael Dell, företagets grundare och ständige VD, så sent som 1997 ansåg att Apple borde läggas ned och eventuella pengar som fanns i bolaget skulle betalas ut till aktieägarna. Nu kopierar hans företag den ena Appledatorn efter den andra.

Dell hävdar att detta är den tunnaste 15″ notebook som finns på marknaden:

Finally, the power you crave in the thinnest 15″ PC on the planet*.

Noterade du stjärnan i slutet på meningen? Charles Arthur på The Guardian avslöjar sanningen som finns i det finstilta i Dells pressmaterial:

Small print time: “Based on Dell internal analysis as at February 2011. Based on a thickness comparison (front and rear measurements) of other 15″ laptop PCs manufactured by HP, Acer, Toshiba, Asus, Lenovo, Samsung, Sony, MSI. No comparison made with Apple or other manufacturers not listed.”

Nämnde jag att detta är en aning pinsamt?

Detta är ett typexempel på vad brist (eller i Dells fall total avsaknad av) på eget innovativt tänkande. Den typen av tänkande som låter andra sätta ditt företags agenda och gör att dina produkter aldrig är bättre än vad kopior ju alltid är. Ett desperat, kortsiktigt kvartalstänkande som ofta appliceras för att lösa ett annat mycket större problem…

(Bild från Engadget. The Guardian-länk via Daring Fireball)© 2021 Omsoc Publishing AB