2011-06-08
Nyhet

Vad händer med webhostingen i iCloud?

Det framstår nu som allt tydligare att iCloud är tjänsten som .Mac och MobileMe alltid ville vara men inte blev. Men det finns ändå hål som iCloud lämnar gapande, åtminstone om man ska gå på tjänstebeskrivningen som lämnats på Apples hemsida och under presentationen på WWDC. Det handlar om vad man ska göra med sin webbsida eller blogg som man har skapat med exempelvis iWeb och sedan laddat upp till MobileMe. Kanske har man också styrt om sitt egna domännamn till tjänsten.

Frågorna har nämligen börjat ramla in på Apples supportforum om detta. Eftersom MobileMe stängs ned den 30:e Juni nästa år är det väl inte helt otroligt att Apple tills dess har presenterat en plan för hur detta ska fungera, men som det påpekas i diskussionstråden på Apples supportforum, fem gigabyte lagringsyta räcker inte långt om man bygger stora webbsajter i iWeb.

Det här är lite av samma situation som vi lämnades med när Apple dräpte Xserve i vintras, vi fick inga svar om hur framtiden för Mac OS X Server skulle se ut men precis som då tror åtminstone jag att det kommer att klarna tids nog när Apple faktiskt sjösatt iCloud på allvar.© 2021 Omsoc Publishing AB