2011-06-15
Nyhet

Apple öppnar Apple Store i Stockholm

Enligt tidningen Market, som citeras av Dagens Medias webbupplaga, för Apple just nu diskussioner med ett flertal fastighetsägare om olika butikslägen i huvudstaden för att senare öppna en Apple Store:

Apple Store har nyligen sagt att man ska satsa mer på gallerior, men flaggskeppen är ofta slående designelement i stadsmiljön. På insidan är det funktionalitet som gäller med stora bord där kunden kan klämma, känna och prova på produkterna hur mycket den vill.

I butiken sker också workshops där butiksanställda leder utbildning på Apples produkter. Dessutom har butiken en Genius bar för teknisk support och de senaste formaten även en Studio för hjälp och tips om kundens egna projekt. Försäljningen sker direkt ute på golvet med trådlösa terminaler.
Butiken på Regent Street i London sägs vara stadens mest lönsamma alla kategorier.

Den som lever får se, heter det ju, men det vore otroligt om Apple lät denna marknad vara lämnad till alla de fristående återförsäljare som har invaderat staden de senaste åren med sina mer eller mindre lyckade butiker. Öppnar Apple en egen butik lär det slå hårt mot företag som exempelvis Macoteket som har två butiker i Stockholms innerstad och en i förorten Sundbyberg.© 2021 Omsoc Publishing AB