2011-06-15
Nyhet

Inget Android 2.3 på HTC Desire

HTC:

Our engineering teams have been working hard for the past few months to find a way to bring Gingerbread to the HTC Desire without compromising the HTC Sense experience you’ve come to expect from our phones. However, we’re sorry to announce that we’ve been forced to accept there isn’t enough memory to allow us both to bring Gingerbread and keep the HTC Sense experience on the HTC Desire.

We’re sincerely sorry for the disappointment that this news may bring to some of you.

Jag har anklagats många gånger för att basha Android onödigt mycket men med nyheter som detta behövs inget bashande. En telefonmodell som sålde som smör i småland för ganska exakt ett år sedan, som sålde så bra så det var i princip omöjligt att få tag i en, går nu inte att uppgradera bortom Android 2.2.

En av kommentarerna till nyheten summerar väl detta ganska bra:

This is complete BS, you sell me a device last year, promising us one of the best phones on the market at that time, and a year later i’m outdated??? I expect a phone that cost me 500 euros to at least be supported for 2 years minimum.

Vad säger det om de Android-telefoner som finns på marknaden idag? Vem vågar lägga tusentalskronor på en telefon, inte sällan inlåst i ett abonnemang som löper på 24-36 månader, som när abonnemangstiden gått ut redan är omodern?

En iPhone 3G, som lanserades 2007, uppgraderas fortfarande av Apple. Låt gå att den är hopplöst slö jämfört med en iPhone 4, men Apple uppgraderar fortfarande de delar av operativsystemet som fungerar med iPhone 3G. Tål ju att fundera på…© 2021 Omsoc Publishing AB