2011-08-09
Nyhet

Apple stoppar försäljningen av Galaxy Tab 10.1

Efter att initialt ha sålt bra har Apple nu via domstolen i Dusseldorf fått stopp på försäljningen av Samsungs Galaxy Tab 10.1 i samtliga länder förutom Holland. Apple hävdade i sin framställan till domaren att Samsung med Galaxy Tab 10.1 olovligen använde sig av Apples patent och dessutom kopierade delar av iPad 2 när de designade Galaxy Tab 10.1. En eventuell överklagan från Samsungs sida kan höras av domstolen tidigast om fyra veckor, och då av samma domare i domstolen.

I en kommentar till The Telegraph säger Apple följande:

It’s no coincidence that Samsung’s latest products look a lot like the iPhone and iPad, from the shape of the hardware to the user interface and even the packaging. This kind of blatant copying is wrong, and we need to protect Apple’s intellectual property when companies steal our ideas.

Sista ordet i den här historien är säkerligen inte sagt ännu.© 2019 Omsoc Publishing AB