2011-08-16
Nyhet

Angående Googles köp av Motorola

Det finns mycket att säga om den här affären. Som jag själv påpekade på Twitter igår, så innebär detta att Apple och Google nu för första gången går upp mot varandra i boxningsringen i ett ännu okänt antal ronder. Men istället för att slösa bort er tid på vad jag tycker så citerar jag istället dessa herrar här nedan, för de råkar tycka precis som jag:

John Gruber:

Look at Google’s financial results. They reported $8.5 billion in net income this year, and $6.5 billion last year. That’s for all of Google. They’re offering $12.5 billion for Motorola. So Google just spent almost two years of its profits to buy a second-rate phone maker that itself is unprofitable,1 almost went bankrupt, and is arguably only the third-best maker of Android devices, behind HTC and Samsung.

Horace Dideu:

Is Android profitable? The debit column just increased by $12 billion. Good luck with those ads.

MG Siegler:

Google and Motorola were likely talking earlier about licensing agreements and/or patent buys on top of an outright acquisition. That was a last resort. But it’s one Google decided they had to pull the trigger on. Why? Because as Malik also reports, Microsoft was considering doing the same thing.

Shawn Blanc:

For one, I don’t think too many people believe that Google will leave Motorola as a separate business and solely use its patents as a defense against Microsoft and Apple. And secondly, if Google were to leave Motorola as a separate business then it would be a massively missed opportunity for Google.

Slutligen, denna länk är bara helt underbart träffsäker, i synnerhet om man läser kommentarerna från HTC, Sony Ericsson och de andra som Google trumpetade ut efter att uppköpsanbudet offentliggjorts.© 2021 Omsoc Publishing AB