2011-08-23
Nyhet

iAd-chefen slutar

Andy Miller som först grundade Quattro Wireless, som senare blev chef för iAd efter att Quattro Wireless köptes av Apple för den nätta summan av 250 miljoner dollar, har sagt upp sig från Apple. Tekniken utvecklad av Quattro Wireless blev senare motorn i iAd-nätverket.

Miller har nu bestämt sig för att lämna Apple, och det är inte det första tyngre avhoppet i år. I mars meddelades det att Bertrand Serlet lämnade företaget efter att ha jobbat tillsammans med Steve Jobs i 22 år, och i Juni hoppade hjärnan bakom Apples butikskedja Apple Store, Ron Johnson företaget. Huruvida de tre toppchefernas avhopp är tillräckligt för att man ska börja se en röd tråd, eller om det endast rör sig om sammanträffanden.

Andy Miller går från Apple till att bli delägare i riskkapitalbolaget Highland Capital, bolaget som en gång i tiden finansierade Quattro Wireless.© 2021 Omsoc Publishing AB