2011-08-23
Nyhet

Samsungs bevis i fajten med Apple

något som Kubrick och hans team drömde ihop i mitten på 60-talet är nu Samsungs bevis för att Apple minsann också kopierat formen för iPad från en annan källa. Du ser för övrigt den källan i bilden ovan.

Om man vill se en mer komplett bild av var Samsung hämtar sin inspiration så kan man titta här. Här hittar du formen på plattan, Readers Hub (iBook), Social Hub (iMessage), Polaris Office (iWork), bildvisning, och givetvis också tillbehör som bara skriker Apple.

För att inte tala om “Smart Case”, ett skärmskydd för Galaxy Tab som inte så lite påminner om Apples Smart Cover för iPad 2. Samsung tillverkar inte Smart Case, men de har licenserat den som ett officiellt tillbehör för Galaxy Tab. Inte så smart, kanske, i synnerhet inte i fajten mot Apple.

Intressant nog citerades chefen för Samsungs mobildivision, i ett pressmeddelande från företaget på följande sätt vid lanseringen av Galaxy Tab 8.9 och 10.1:

By combining Samsung’s innovations in design and display with our exciting new user experience, we’ve created a new class of products that will lead the tablet market.”

Men om Galaxy Tab är så lik iPad, så frågan jag ställer mig är huruvida samsung också kopierat Kubricks mästerverk?

Man får lätt känslan av att Samsung är lika seriösa i den här processen mot Apple som Google var i budgivningen om Novells patentportfolio…

(länk till Foss Patents via Daring Fireball)© 2019 Omsoc Publishing AB