2011-09-13
Test

Logitech Tablet Keyboard for iPad

Externa tangentbord är en tudelad upplevelse. Riktigt behändiga när man ska skriva långt men i samma ögonblick man behöver göra något, exempelvis trycka OK i en dialogruta eller annat, så hindras flödet som tangentbordet ger.

Vidare så är det ju inte något naturligt att plocka upp ett tangentbord, ett stativ till sin iPad, montera ihop allt och sen börja skriva om man sitter på tunnelbanan hem. Nej, detta är för dem som reser långt, på flyget eller tåget, eller sitter på ett kafe och ska krysta fram en längre text och inte vill ha en dator med sig.

Apples lilla trådlösa tangentbord är lätt, snyggt, har bra batteritid och fungerar bra med iPad, men det är inget vidare att skriva på under längre stunder. Logitechs svar på den frågan är tyngre än Apples alternativ men är betydligt skönare att skriva på, trots att det är inte ens en centimeter bredare. Att tangentbordet dessutom torde fungera bra med Mac (CMD-tangenter och allt finns där redan) ser jag bara som en bonus. Prislappen är en smula högre än för Apples egna tangentbord, men i priset ingår ett fodral som dubblerar som stativ för din iPad, vilket om du hade valt Apples grejer hade inneburit det snygga men inte så meningsfulla Smart Cover för 379 kronor och själva tangentbordet för 695 kronor. Summa summarum: 1074 kronor.

Logitechs Tablet Keyboard for iPad: 995 kronor. Så för att summera: en bättre produkt, till ett lägre pris. Inte något att förakta direkt.

Leverantör: Logitech
Pris: 995 kronor
Köp hos: Logitech, med flera© 2021 Omsoc Publishing AB