2011-09-23
Nyhet

Sociala medier will eat itself

Robin Calmegård:

Förlåt, det kanske är åldern, men jag är inte ett dugg intresserad av vad du käkade till frukost. Och jag vill lyssna på min musik ifred.

Facebook gick helt klart över gränsen igår på sin utvecklingskonferens F8 när de nu låter oss skapa livslinjer över våra liv, givetvis öppet för alla som vi tillåter se dem. Det är en fin linje mellan att vilja få in så mycket information om användarna som möjligt för deras egen skull, och att göra det för sin och sina annonsörers egna vinning. Både Google och Facebook har varit farligt nära den gränsen under många år men de har båda gått över den nu.

Robin – Det har inget med ålder att göra, utan bara med god smak och en känsla för integritet. Du har helt rätt i det du skriver och jag applåderar förbehållslöst hans text.

Läs den ni också.© 2019 Omsoc Publishing AB