2011-11-10
Nyhet

Ur arkivet den 27

Oj vad jag var arg på min 12″ PowerBook G4 den dagen:

Jag har irriterat mig länge nu på Apple och och på min bärbara PowerBook. Så jag tänkte skriva en lista över saker jag irriterar mig på när det gäller de båda:

1. Nej, Apple gör inte världens bästa datorer. De gör världens snyggaste. Detaljkvaliteten är i mitt tycke sämre än i exempelvis en Dell.

2. Fläkten i min 12″ PowerBook jobbar i stort sett hela tiden. Och när den jobbar överröstar den min Pentium4 som jag har under bordet. Det måste vara någon form av rekord.

3. Om jag inte först mappar upp min MP3-share på min server här hemma innan jag startar iTunes, så är det illa. För även om jag ställt in så att iTunes ska mappa till min MP3-share så skiter den i det om jag inte mappat upp den först. Det resulterar i att jag får ställa in det igen, och sen ska iTunes “uppdatera” mitt musikbibliotek. Jag har över 50000 MP3-låtar.

4. Om jag har en webbläsare, mailprogrammet och iChat igång samtidigt så startar fläkten. Och det på en dator med en 867MHz och 640MB minne.

5. Om jag ansluter en extern skärm till min 12″ PowerBook så jobbar fläkten i stort sett hela tiden. Det är jävligt irriterande.

6. Apple Support måste vara världens sämsta kundsupport. Troligen slår de till och med Volkswagen Sverige AB under dess “guldår” i slutet på 90-talet med månadslånga köer till deras verkstäder och usla reparationer som följd.

7. Apple är troligen världens stroppigaste företag. De fel som finns i tidigare modeller skiter de fullständigt i. Istället utvecklar de nya modeller och bygger successivt bort felen som fanns i de tidiga versionerna. Vill du ha ett råd av mig så blir det: köp ALDRIG den första generationen av en Apple-produkt.

Det var tider det.© 2020 Omsoc Publishing AB