2012-01-02
Nyhet

Skapa egen återställningsdisk för Lion

Funderar du på vad du gör om din hårddisk rasar helt i din Mac med Lion installerat? Läs vidare.

Har du en Mac där du kan, och vill, byta hårddisk själv (alternativt uppgraderar till ny disk och inte vill klona den gamla) så kan det bli lite knivigt. Men gråt inte mer över det – ta en titt på Apples gratisverktyg Lion Recovery Disk Assistant som gör det möjligt för dig att skapa en “återställningsskiva”. Med verktyget kan du kopiera över återställningspartitionen som redan finns på din hårddisk till ett USB-minne eller en extern hårddisk (USB eller Firewire). När det är klart kan du närhelst du vill starta upp från hårddisken eller USB-stickan genom att hålla inne option-knappen på tangentbordet när du startar maskinen, förutsatt att du anslutit återställningsdisken först.

Svårare än så är det inte! Du kan ladda ned Lion Recovery Disk Assistant via länken nedan. Tänk på att du, givetvis, måste köra Lion på maskinen du vill skapa en återställningsskiva från, och att återställningspartitionen måste finnas på hårddisken i den datorn. Ett USB-minne eller en hårddisk med minst en gigabyte lagringsyta krävs också. Det kan också vara värt att notera att äldre modeller av din Mac, exempelvis Macbook Pro från 2009, inte klarar av att starta upp från en USB-sticka (min modell hittar den inte ens som uppstartsskiva).

Ladda ned Lion Recovery Disk Assistant här.



© 2020 Omsoc Publishing AB