2012-01-09
Nyhet

Real Racing 2 HD

”Volvo, Volvo, en jättetrimmad Volvo, en Volvo med en åtta i som ryter och som går som själve f——-n!”.

iPad 2 erbjuder ju riktigt trevliga möjligheter till snabbare och vassare grafik. Så varför inte ta och spela ett racerspel?

Text: Joacim Melin

Jag är galen i bilar. De behöver inte nödvändigtvis gå snabbt, men de måste ha en känsla av något slag. De flesta asiatiska bilar går därför bort. Den roligaste bil jag haft är ironiskt nog en Volvo S80. Låt gå att det var T6-varianten med dubbla turbos, 283 hästkrafter, stolar som var som fotöljer och en riktigt fin automatlåda som tyvärr brukade rasa runt 8000-9000 mil, varför jag sålde min vid 7300 mil. Särskilt barnvänlig var den inte heller, visade det sig. I Real Racing 2 HD kan du köra två olika Volvo. C30 eller en racervariant på samma modell. Du kan givetvis köra en rad andra märken också där Volkswagen, Jaguar, Ford och ett par till syns.

Grafiken är helt okej. Jag saknar möjligheten att ta bort ratt och sådant och endast se framrutan som man kan göra i andra bilspel. Ett annat intryck som sitter i lite mer ordentligt är att det är svårt att hitta den rätta spelkänslan. Ljudet är bra men eftersom det inte finns någon taktil feedback i iPad:en så känner man aldrig den rätta känslan.

Irriterande är också utmaningarna. Vissa banor får man endast köra om man har poäng mellan X och Y. Har man då börjat köpa på sig tillbehör till sin bil så hamnar då över de poängen och då kommer man inte vidare i spelet utan att först spela om gamla banor igen för att sedan köpa en billigare bil och sedan utrusta den så man hamnar inom rätt nivåer igen. Det blir ytterligare en halvannan timmes spelande innan man kommer vidare och ungefär då har åtminstone jag tröttnat.

Prislappen på 7 kronor sitter som en keps. Spelet i sig är välgjort och faktiskt går att blåsa upp på din HD-tv via HDMI-adaptern till iPad 2. Spelet klarar nämligen av att spelas upp i 1080p-upplösning vilket är riktigt häftigt.

Tillverkare: Firemint
Pris: 7 kronor
Köp det hos: App Store© 2020 Omsoc Publishing AB