2012-02-01
Nyhet

Logitech Wireless Speaker for iPad

Bra ljud även på resan eller bara där du råkar befinna dig? Logitechs olika högtalarprodukter blandar högt och lågt när det gäller kvalitet, men här har de faktiskt fått fram en vinnare.

Små, portabla högtalare brukar överlag låta ganska burkigt. Lägg till det att musiken körs över Bluetooth och förutsättningarna blir inte nödvändigtvis bättre. Men med Wireless Speaker for iPad, en produkt som faktiskt har en aning missvisande namn då den fungerar med alla iOS-enheter, som har just Bluetooth och stödjer A2DP, så har Logitech faktiskt fått till det.

Vikten är låg, formatet smidigt och batteritiden vid full laddning är åtminstone åtta timmar (Logitech anger cirka tio timmar). Med dubbla membran så får man stereoljud (3,5mm ljudingång finns också för de som inte kan eller vill köra Bluetooth-överföring av musiken) och ett praktiskt litet fodral medföljer också.

Ljudbilden är givetvis inte att jämföra med lite mer exklusiva produkter, och ställer man den bara på ett bord framför sig så låter det ganska platt. Om man däremot placerar högtalarna en bit upp, exempelvis på ett köksskåp eller i bokhyllan, blir ljudet betydligt fylligare och trevligare.

Installationen är busenkel och man är ansluten mellan iOS-enhet och högtalaren på under minuten. Så, allt bra, är det nåt som är mindre bra då? Ja, om du frågar så är det en sak – jag lämnade enheten påslagen i sovrummet över natten utan att spela musik i den. Vid tre-tiden på morgonen så bestämde sig högtalarna för att berätta att batterierna började ta slut, och gjorde det med ett ljud som inte stod ett bomblarm långt efter. En aning obehagligt, kan man väl säga.

Men, och ett stort men, bortsett från det är detta en dundertrevlig produkt som fungerar varhelst man vill använda den egentligen. Glöm inte att stänga av den bara när du lyssnat färdigt.

Tillverkare: Logitech
Pris: 999 kronor
Mer information hittar du här!



© 2022 Omsoc Publishing AB