2012-02-08
Nyhet

Nu tar företagen din adressbok, oavsett vad du tycker om det

Arun Thampi:

I started to observe the various API calls made to Path’s servers from the iPhone app. It all seemed harmless enough until I observed a POST request to https://api.path.com/3/contacts/add.

Upon inspecting closer, I noticed that my entire address book (including full names, emails and phone numbers) was being sent as a plist to Path. Now I don’t remember having given permission to Path to access my address book and send its contents to its servers, so I created a completely new “Path” and repeated the experiment and I got the same result – my address book was in Path’s hands.

Var det inte precis den här typen av hyss som Apple bland annat stoppade Google Voice-applikationen för? Hur som helst – det är viktigare än någonsin att du håller koll på var din adressbok och andra personliga data hamnar. För det är framtidens hårdvaluta för fler företag än Google, tro inget annat.© 2021 Omsoc Publishing AB