2012-02-18
Nyhet

Smart montering för Apple TV

En stor fördel med den andra generationens Apple TV är att den är liten, smidig, tyst och diskret. En stor nackdel med den andra generationens Apple TV är att den är liten, smidig tyst och gärna blir flyttad på av små barn. Åtminstone är det så här hemma, där jag efter att ha monterat TV:n på väggen, dragit kablar inne i väggen och gjort det fint och snyggt stod med det lilla delikata problemet att det fanns ett antal boxar kvar på golvet. En av dessa boxar var vår Apple TV. Den första generationens Apple TV hängde redan på väggen, utom räckhåll för min klåfingrige son, men den lilla svarta Apple TV:n var lovligt byte för sonen som gärna plockade upp den och svingade den lite hit och lite dit. Otroligt nog har Apple TV:n överlevt misshandeln utan en skråma, kredd till Apple, men något måste göras. Så jag började lägga den på väggstativet bakom TV:n men det blev inte helt bra – signalen från fjärrkontrollen (en av fyra, de tre övriga har sonen redan beslagtagit och leker telefon med…) nådde inte hela vägen fram.

När jag var inne i stan för några veckor sedan “råkade” jag spatsera in på dStore-butiken i Skrapan på Södermalm i Stockholm och tja, erkännas skall väl att det kliade en aning i köpfingrarna för tio minuter senare hade jag sprungit på en enkel, men smart, lösning. Apple TV Mounting System heter produkten och kommer från företaget TotalMount. Priset, 299 kronor, var väl kanske inte i paritet med vad man faktiskt får för pengarna, men funktionen backar upp detta med råge. Paketet innehåller i princip en hållare för Apple TV:n gjord i “flexibel” plast om man ska vara snäll. Det smarta är istället en rad olika monteringsskruvar och fästen som man sedan kan använda för att fästa hållaren i allt från ventilationsgallren bak på teven, eller i värsta fall i väggen vilket jag fick göra.

Det fungerar bra. Lillgrabben får växa på sig bra mycket mer för att komma åt Apple TV:n, kablarna är dragna snyggt bakom TV:n och familjen är nöjd. Mission Accomplished.

Tillverkare: TotalMount
Pris: 298 kronor
Köp den hos: dStore, med flera.© 2021 Omsoc Publishing AB