2012-02-24
Nyhet

Apples två slagträn i fajten mot Google

Tim Cook:

“Facebook [is a] friend. We do a lot with them, and our users use Facebook an enormous amount.”

“I’ve always thought that the two companies could do more together,” he said. “We’ve integrated Twitter … It’s been great for Twitter, and it’s been equally great for our users.”

Först Twitterintegration och snart troligen också Facebook. De två stora sociala nätverken som Google är ute efter. Med tanke på hur viktigt Google+ är för Google så kan vi mycket väl se en ny situation inom sex månader där iOS blir den mobila plattformen med bäst integrerat stöd för Twitter och Facebook, och Android den med bäst integrerat stöd för Google+.

Ingen vidare situation för användarna dock. Visst, externa klienter kommer fortfarande att finnas men det finns ju inget som slår den integration som vi exempelvis ser idag i iOS för Twitter. Posta bilder direkt till Facebook från din iPhone? Smidigt. Starta klienten, vänta en stund, välj bild, vänta en stund till? Inte fullt så smidigt.© 2021 Omsoc Publishing AB