2012-03-19
Nyhet

Synology RS812

Rackmonterade NAS:ar är ett speciellt kapitel att titta på. Jag har tidigare tittat på Synologys RS212 som fick lite ljummet betyg, mycket beroende på att det var en hel racklåda som endast hanterade två hårddiskar. Då är det glädjande att RS812 ramlade in i testlabbet, då denna enhet har betydligt vassare egenskaper – och fyra hårddiskar.

RS812 har två nätverksportar som klarar av att hantera redundanta anslutningar och länkaggregering. Via smarta strömsparande egenskaper drar den inte mer än 37 watt under drift när NAS:en inte har något att göra. RS812 hanterar som sagt fyra interna hårddiskar, men kan expanderas upp till åtta hårddiskar med expansionschassit RX410 som ansluts via eSATA-porten. Utan expansionslådan kan RS812 hantera upp till tolv terabyte lagring internt om du petar i fyra stycken tre terabyte stora hårddiskar.

Jag tänker inte gå in på de övriga egenskaperna som RS812 har via den inbyggda mjukvaran DSM då jag gått igenom detta grundligt i tidigare tester av Synologys produkter men helt klart är att RS812 är en intressant modell. Prislappen ligger på drygt 6000 kronor inklusive moms och det gör enheten attraktiv då den ju endast tar upp en rackenhet och som sagt kan husera tolv terabyte diskutrymme. Väl värd att titta på för dig med ett serverrum och rackskåp.

Tillverkare: Synology
Pris: 6073 kronor inklusive moms
Köp den hos: Här.© 2020 Omsoc Publishing AB