2012-04-04
Nyhet

Därför litar jag på iCloud

Chris Foresman:

As we noted in our original investigation, Apple can potentially decrypt and access all data stored on iCloud servers. This includes contacts, notes, unencrypted e-mails, application preferences, Safari bookmarks, calendars, and reminders.

Låter hemskt va? Fast det finns en sak som skiljer Apple från Google i detta avseende: Apple har ingen anledning att rota i dina data. De säljer inte annonser, de försöker inte lära sig mer om dina vanor genom att analysera dina data. Apple kanske tittar på filtyper, lagringsvanor, när på dygnet data synkroniseras och så vidare, men de har ingen som helst anledning att titta i dina filer och försöka veta mer om dig för de vet redan allt de behöver veta: du kör en Mac, eller en iOS-produkt, och du använder iCloud.

Därför litar jag på iCloud,© 2021 Omsoc Publishing AB