2012-04-06
Nyhet

Logitech Touch Mouse M600

Vad ska man kalla en mus utan knappar, med en nedtryckbar yta och som har två osynliga knappar? Magic Mouse? Nej, inte den här gången – Logitech har nu släppt en mus vid namn M600 som har i princip alla de egenskaper som Magic Mouse har. Fast med ett par skillnader – M600 är bredare och tar upp mer plats under handen, men den känns också mer sladdrig jämfört med Magic Mouse.

Faktum är att den påminner i mångt och mycket om hur gamla Mighty Mouse, och den var som bekant både tung och sladdrig och närmast omöjlig att använda.

M600 är inte fullt lika usel som Mighty Mouse – precisionen är betydligt bättre än Apples musfiasko, så där har Logitech lyckats väl. Men det stora problemet ligger i ytan som du ska dra fingret på. Den känns klistrig och det är svårt att använda den praktiskt om man vill få någon precision, vilket är en enorm skillnad mot hur Magic Mouse fungerar med sin glasyta som inte skapar någon friktion mellan finger och yta.

Prislappen är också nästan löjligt hög. Mellan 600 och 700 kronor är för mycket för denna mus, och lite extra bökigt är den sedvanliga USB-dongeln som, om du exempelvis har en Macbook Air, tar upp en värdefull USB-plats.

Logitech Touch Mouse M600 är tyvärr inte en så bra mus som Logitech tidigare gjort sig kända för. Ett plus ska den dock ha och det är att det är betydligt enklare att byta batterier på en Touch Mouse M600 jämfört med en Magic Mouse.

Tillverkare: Logitech
Pris: 600 – 700 kronor
Köp den hos: Pixmania.© 2021 Omsoc Publishing AB