2012-04-09
Nyhet

Facebook köper Instagram

Prislapp: En miljard dollar.

Jag har svårt att se hur detta är positivt för oss som använder Instagram dagligen. Facebook får tillgång till miljontals bilder som kan matchas med bilder som deras egna medlemmar redan laddat upp, och ur integritetssynpunkt är detta närmast magsårsframkallande.

Men samtidigt – det är också oerhört intressant att se hur Facebook nu på allvar börjar hota Google när det gäller nätbaserade tjänster – visst är Google störst på sök, men på många sätt bygger ju Facebook upp en stor databas över vad deras medlemmar gör som även den är sökbar och det finns givetvis ingenting som inte säger att Facebook en vacker dag köper exempelvis Yahoo och slår ihop databasen från Yahoo med databasen från Facebook och vips har vi ett allvarligt hot mot Google.© 2021 Omsoc Publishing AB