2012-04-23
Nyhet

“"Raset för Android har bara börjat"”

Jay Yarow, Business Insider:

You could argue that Instagram wouldn’t have sold for $1 billion if it hadn’t gone to Android and seen an immediate spike in activations.

But, the truth of the matter is that Instagram was fielding offers from Facebook before it was on Android, and it could have raised a round at $500 million without Android.
This sends a clear message to developers: Build on iOS first, Android second.

This is already playing out — developer interest in Android has begun slipping. When developers treat Android as a second class platform, consumers will be soon to follow.

Hårda papper.

Amerikanska mobiloperatören Verizon meddelade att de under första kvartalet i år sålde 3,2 miljoner iPhones, av totalt 6,2 miljoner sålda telefoner under samma period. Det innebär alltså att samtliga övriga telefonmodeller, där en uppsjö Android-modeller ingår, inte ens om man slår ihop försäljningssiffrorna, rådde på iPhone.

Jag är inte helt säker på att det har hänt tidigare.

(länk via Daring Fireball)

Uppdatering: Alltid skarpögde Macpro-läsaren Stefan Laketa påpekar att det ovanstående hände förra kvartalet också. Då är det klarlagt att det inte var en engångsföreteelse utan en trend. Sen finns givetvis möjligheten att detta är isolerat till enbart Verizon vars kunder fått vänta rätt länge på iPhone (åtminstone jämfört med kunderna hos AT&T) varför de kunderna nu dumpar sina gamla telefoner när bindningstiden gått ut och väljer iPhone istället. Nästa kvartal blir intressant.© 2021 Omsoc Publishing AB