2012-04-25
Nyhet

Sophos skrämmer Macanvändare med Windowsvirus

Sophos:

One in every five Mac computers is harbouring some kind of malware, a new study from the experts at Sophos has revealed.

Sophos has revealed a disturbingly high level of malware on Mac computers – with both Windows and Mac threats being discovered.

A 100,000 strong snapshot of the millions of Mac computers which have recently downloaded Sophos’s free Mac anti-virus software, revealed that 20% of Mac computers were carrying one or more instances of Windows malware.

Så med andra ord har var femte Macintosh virus på grund av att de fått e-post med Windowsbaserade virus bifogade. Men de har ju inte virus eller malware, utan de har fått e-post med smittade filer som inte är skadliga för din Mac.

Det går att påverka, skrämma och locka med statistik – det handlar bara om hur du vrider och vänder på siffrorna. Sophos har uppenbarligen valt att använda siffror de samlat in från sina egna kunder för att skrämma de och andra Mac-användare.

Snyggt.© 2021 Omsoc Publishing AB