2012-08-09
Nyhet

Så här fixar du skärmdelningsproblemet i OS X Server

Mountain Lion med OS X Server ovanpå tycks ha problem med att skärmdelningen inte fungerar som den ska. För mig manifesterar det sig i att jag inte kan ansluta till datorns hostnamn, oavsett om jag tar DNS-namnet eller exempelvis xserve01.local.

Jag har inte rotat i systemets loggar, och kan inte utesluta att detta är en effekt av att jag uppdaterade från Snow Leopard Server i kombination med Sandbox-funktionen i Mountain Lion. Jag har läst förslag på att man måste ha Back to my Mac påslaget och jag har testat det i några dagar men det visade sig precis att det inte hjälper.

Lyckligtvis fungerar alla andra tjänster i systemet och om du har SSH påslaget i OS X Server loggar du in med ditt adminkonto och kör följande kommando som antingen root eller via sudo:

sudo launchctl unload /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.screensharing.plist

Kör sedan detta kommando, även det som root eller via sudo:

sudo launchctl load -w /System/Library/LaunchDaemons/com.apple.screensharing.plist

Nu kommer skärmdelningen att fungera igen, åtminstone till nästa gång.© 2021 Omsoc Publishing AB