2013-06-11
Länk

Betaversion av OS X Server 10.9 släppt

Samtidigt som Apple släppte betaversionen av OS X 10.9 dundrade det upp en betaversion av OS X Server på Apples utvecklarsajt. Systemkraven ser ut som följer:

• iMac (från mitten på 2007 eller senare)
• MacBook (Aluminiummodellen från 2008 Aluminum, början på 2009 eller senare)
• MacBook Pro (Från mitten på 2007 eller senare)
• MacBook Air (Från mitten på 2008 eller senare)
• Mac mini (Från början på 2009 eller senare)
• Mac Pro (Från början på 2008 eller senare)
• Xserve (Från början på 2009 eller senare)

Samtliga maskiner behöver 2GB internminne eller mer samt 10GB ledig diskyta.

Intressant nog krävs inte att du installerar OS X 10.9 för att testa denna betaversion. Det går utmärkt att installera även på OS X 10.8.3 eller OS X 10.8.4 förutsatt att du har OS X Server version 2.2.1 installerat på maskinen.

Betaversionen av OS X Server innehåller SMB2, Xcode Server för att lagra, testa, bygga och distribuera kod till ett team av utvecklare (stöd för SVN och Git ingår), samt Caching Server version 2. Profilhanteringen stödjer OS X 10.7 eller senare samt iOS 6 eller senare.

Eftersom det är en första betaversion finns det saker som inte fungerar. Webbaserade kalendrar och bloggar fungerar ännu inte. Flytta service data för Xcode server till en annan lagringsyta i din server fungerar inte heller. Ipv6 stöds inte och webbgränssnittet för Xcode Server kan ännu inte hantera tidsplanerade jobb. Användarautentisering via Active Directory och tredjepartstjänster som bygger på LDAP stöds inte i Xcode server.

Uppgraderar du en server med profildata och information lagrad med wikitjänsten kommer de raderas respektive visa felmeddelande innan migreringen till den nya versionen är klar.

Med andra ord – detta är inte kod för en produktionsserver så använd varsamt.© 2020 Omsoc Publishing AB