2013-06-18
Nyhet

iWork i molnet – så ser det ut

iwork04 - www.macpro.se

I natt öppnade Apple portarna till betaversionen av vad som kan vara nästa stora version av iWork. Apple demonstrerade iCloud i molnet för första gången på WWDC 2013-keynoten förra veckan men nu har registrerade utvecklare hos Apple äntligen fått tillgång till applikationerna som kommer att bli tillgängliga för alla iCloud-medlemmar under hösten.

 

Tre funktioner till, och helt plötsligt är iCloud en lite mer seriös utmanare till Google Apps.

iwork03 - www.macpro.se

Pages låter dig ladda alla Word- och Pages-dokument du redan lagrar i iCloud.

iwork01 - www.macpro.se

Numbers låter dig ladda alla Excel- och Numbers-dokument du redan lagrar i iCloud.

iwork05 - www.macpro.se

Keynote låter dig ladda alla Powerpoint- och Keynote-dokument du redan lagrar i iCloud.

Intressant är att Safari 5.1.9, det vill säga den sista versionen som släpptes för OS X 10.6.8, stöds inte fullt ut av iWork i iCloud.

Screen shot 2013-06-18 at 12.21.57 PM

Huruvida Apple har för avsikt att helt slopa “vanliga” iWork till förmån för en molnbaserad version återstår att se. Helt klart är dock att det vore en aning osmidigt för de som exempelvis vill spela upp en Keynote-presentation eller arbeta på ett dokument i Pages och inte nödvändigtvis har en bredbandsanslutning tillgänglig.© 2019 Omsoc Publishing AB