2013-07-20
Nyhet

Macpro Magazine är tillbaka

IMG_0124

Efter ett uppehåll på 1,5 år så är Macpro Magazine tillbaka. Utseendet är annorlunda, och det har att göra med att tidningen inte längre bygger på en egen applikation som i sin tur bygger på PDF utan i botten använder magazinet TypeEngine, en tjänst som “bygger” magazinsapplikationer åt personer som mig så jag kan fokusera på innehåll istället för kod, design och liknande. Utseendet Macpro Magazine numera har liknar till viss del Marco Arments The Magazine, vilket i sin tur beror på att företaget bakom TypeEngine hade The Magazine som inspirationskälla när de skapade tjänsten. Detaljer i formen kommer att förändras i takt med att den synnerligen begåvade designern Johan Brook mejslat ut en ny designmall.

Användandet av TypeEngine innebär att Macpro Magazine numera endast finns att köpa via Newsstand i din iOS-enhet. Detta kan upplevas som negativt av vissa men tro mig när jag säger att det är så mycket enklare att publicera och arbeta med den här typen av material nu om man vill publicera sig själv i någon sorts magazinsformat. Den gamla applikationen kommer försvinna från App Store men de gamla utgåvorna av magazinet kan du ladda ned här helt gratis i PDF-format. Den nya applikationen kommer inte innehålla äldre utgåvor.

Macpro Magazine kommer att publiceras med viss regelbundenhet. Exakt hur ofta är svårt att svara på men en gång per månad är målet.

För dig som vill kolla in första numret kan du ta en provprenumeration som gäller en vecka. Den är gratis. Första numret är ett testskott med innehåll från Macpro men framtida nummer kommer innehålla unikt material så jag hoppas du vill prenumerera!

För närvarande väntar jag på att Apple ska få ut tummen och reparera sin utvecklarsajt så TypeEngine kan publicera applikationen som driver magazinet. Mer information kommer så snart jag vet mer.© 2020 Omsoc Publishing AB