2013-08-01
Nyhet

Hur Google dribblar med batteritider i Nexus 7

Katherine Boehret:

In my test, the new Nexus 7’s battery life was underwhelming. Compared with the same battery test of the iPad Mini and first Nexus 7, it fell short at just six hours; the others clocked in at 10 hours and 27 minutes and 10 hours and 44 minutes, respectively.

Google claims the battery life can last over nine hours, but the company tests it in Airplane mode (Internet connection off), with screen brightness set to 44% while playing video. I keep Wi-Fi on in the background and screen brightness at 75% while playing video.

Å ena sidan kan jag förstå varför Google gör det enkelt för sig och stänger av wifi för att kunna redovisa en batteritid som är lika för alla användare. På detta sättet undviker de att få klagomål om batteritid från användare som har förutsättningar när de ansluter via wifi, och olika förutsättningar när det handlar om användningsmönster och så vidare. Å andra sidan kan man göra som Apple, med flera, och redovisa ett resultat som visar vilken batteritid kan man uppnå och också förklara hur resultaten uppnåtts.© 2019 Omsoc Publishing AB