2013-08-02
Nyhet

Var försiktig var du dricker kaffe

Ben Brooks om att Google erbjuder snabbare, gratis wifi till 7000 Starbucks-kafeér i USA:

Free WiFi. Hosted — and likely, in part, paid for — by Google at 7,000+ locations in the US. That’s a staggering thought.

All your Frappuccino-fueled internet browsing behavior is now passing through the NSA and Google.

Just ja – har du en Android-telefon och tar backuper av dina e-postkonton, lösenord till trådlösa nätverk och annat? Det hamnar hos Google. Som lämnar informationen vidare till NSA. Apple är inte mycket bättre, givetvis. Sannolikt hamnar det mesta av vad vi skickar upp till iCloud på ett eller annat sätt i fel händer. Dropbox? Samma sak. Microsoft? Jajjemen.

Jag byggde mig en egen “Dropbox” med Owncloud i en virtuell server. Jag skulle rekommendera att du gör det samma, oavsett vilken leverantör av VPS-tjänsten du väljer. Se bara till att din VPS lagras på servrar som finns här i Sverige, och vars information inte skickas utomlands i en sekundär backup.© 2019 Omsoc Publishing AB