2013-09-26
Nyhet

Belkin Ultimate Keyboard case for iPad

I takt med att skolorna mobiliserar och köper in iPad till barnen ökar kraven på fodral med inbyggt tangentbord. Fodralen ska täcka hela iPad, inte väga som en påse blykulor och gärna ha riktigt bra batteritid. Belkin har släppt en modell med det föga blygsamma namnet Ultimate Keyboard Case for iPad, och det har Macpro hårdtestat.

 

Belkin gör anspråk på att erbjuda det tunnaste iPad-fodralet med inbyggt tangentbord. Huruvida det stämmer låter jag vara osagt men inte är det våldsamt tjockt inte med en iPad modell större inmonterad. Det inbyggda batteriet ska enligt Belkin klara upp till 160 timmars drift och 1900 timmar, eller sex månader, i viloläge. Laddning ser via mikro-USB-kabel som medföljer i kartongen.

Att skriva på tangentbordet fungerar helt okej enligt Macpro:s testspecialist och tillika undertecknads tonårsdotter. Under den månaden som fodralet använts dagligen i skolarbetet har batteriet inte behövt laddas över huvud taget vilket får anses vara godkänt.

En sak som kan vara källa till irritation är hur iPad:en fästs i fodralet när det är uppfällt. Det går att sätta fast i tre olika lägen beroende på hur kraftig lutning du vill ha på iPad:ens skärm. Fästena bygger på att iPad:ens vikt trycker ned två fästen i motsvarande hållare och det fungerar lite sisådär då iPad inte alltid vill stanna i det läge man satt den i.

Ovansidan på Belkins iPad-fodral är i aluminium och smutsas lätt ned. Reporna lyser med sin frånvaro efter en månad av pubertal misshandel så det får anses vara ett gott betyg. Överlag känns Ultimate Keyboard Case for iPad välbyggt, men prislappen på närmare en tusenlapp gör att det tyvärr inte är ett givet köp för skolungdomar såvida inte mamma och pappa har fickor av det djupare slaget. Skulle farsan och morsan bestämma sig för att dega för ett fodral så är detta helt klart ett som är värt pengarna eftersom det på en månad inte visat minsta tillstymmelse till att börja gå sönder.

Fakta
Pris Cirka 1000 kronor inklusive moms
Tillverkare Belkin
Systemkrav iPad 2 eller senare
Mer information Belkin© 2019 Omsoc Publishing AB