2013-10-04
Nyhet

Två år sedan Steve Jobs gick ur tiden

I morgon är det två år sedan Steve Jobs lämnade oss i sviterna av sin cancersjukdom. Jag kunde inte få mig till att skriva något eget precis när Jobs gått ur tiden så jag summerade då ett par väl valda citat från Jobs själv och brevet från Tim Cook där han meddelade att Jobs gått bort.

Tim Cook skickade idag ut ett mail till Apples anställda där han ber dem reflektera över vad Jobs betytt för Apple:

Team-

Tomorrow marks the second anniversary of Steve’s death. I hope everyone will reflect on what he meant to all of us and to the world. Steve was an amazing human being and left the world a better place. I think of him often and find enormous strength in memories of his friendship, vision and leadership. He left behind a company that only he could have built and his spirit will forever be the foundation of Apple. We will continue to honor his memory by dedicating ourselves to the work he loved so much. There is no higher tribute to his memory. I know that he would be proud of all of you.

Best,

Tim

Så här två år efter Jobs bortgång, och i princip nästan tre år sedan han släppte den dagliga kontrollen över Apple till Tim Cook, så är väl mycket med Apple som det var då. I mina ögon är Steve Jobs fortfarande saknad och även om ingen kunde ersätta honom så har Cook i samarbete med Schiller och Ive klarat det rätt bra. Den stora utmaningen i mina ögon står Apple inför i den kommande julhandeln då de helst ska dra fram en ny dunderprodukt ur skjortärmen för att stärka upp sortimentet i kombination med iPhone 5s och iPhone 5c.© 2020 Omsoc Publishing AB