2013-10-19
Nyhet

Microsoft släpper Remote Desktop för iOS

Under åren har det funnits både, två och tre olika RDP-klienter, där RDP står för Remote Desktop Protocol, för iOS. Det har däremot aldrig funnits en officiell från Microsoft. Nu är det slut med den saken eftersom Microsoft har släppt en officiell klient kallad Microsoft Remote Desktop på App Store.

För alla som arbetar i blandade miljöer med någon form av systemadministration eller bara vill kunna fjärrstyra en Windows-maskin är detta givetvis goda nyheter. Minst lika goda nyheter är att klienten är gratis. Applikationen fungerar både på iPhone och iPad och kommer anpassa hur den använder skärmen beroende på enhet och dess skärmupplösning. En nackdel i dagsläget är att applikationen enligt kommentarer på App Store inte stödjer IPv6.© 2020 Omsoc Publishing AB