2013-10-20
Nyhet

Apple skojar i platsannons

Apple har för vana att skoja till det när man som minst anar det. I en platsannons där Apple söker mjukvaruutvecklare är Apple medvetet vaga när det gäller vilka önskemål de har på sökande för tjänsten. Så vaga att de själva medger det längst ned i annonsen:

(this list is intentionally vague - we are Apple)

Apple har av tradition haft svårt att behålla utvecklare och annan personal under längre tid. En stor anledning till detta sägs vara att karriärvägarna inom Apple är ökänt usla om man som anställd vill utvecklas inom företaget. Istället för att tillbringa resten av sitt liv med samma jobb där den enda förändringen är att man får handskas med ett större ansvarsområde men ändå inom samma område tycks många utvecklare stanna 2-3 år på Apple och sedan dra vidare till annan anställning eller för att starta eget företag.© 2020 Omsoc Publishing AB