2013-10-23
Nyhet

Svenska Apple-återförsäljare får sälja olåsta iPhone

Sugen på att köpa en olåst ny iPhone? Då har du betydligt fler möjligheter än tidigare.

Tidigare modeller av iPhone har som bekant inte gått att köpa utan operatörslås såvida man inte köpt dem direkt från Apple i butik eller på nätet. Enligt uppgifter till Macpro kommer Apples återförsäljare i Sverige som är del av Apple Premium Reseller-nätverket att få sälja olåsta iPhone 5s, iPhone 5c och iPhone 4s.

Huruvida tilldelningen till APR-återförsäljarna kommer vara lika snål som vid lanseringen av iPhone 5 då flera återförsäljare jag pratade med var uppgivna över att de fick en handfull telefoner per butik att sälja är i skrivande stund oklart. Vid lanseringen av iPhone 5 gick merparten av telefonerna till Apple eller till mobiloperatörer som Telia, Tre och Telenor.

iPhone 5s och iPhone 5c släpps i Sverige nu på fredag den 25:e.© 2020 Omsoc Publishing AB