2013-10-25
Nyhet

Gratis OS X Server till registrerade iOS-utvecklare

Glada nyheter för alla registrerade iOS-utvecklare: numera ingår OS X Server för OS X 10.9 “Mavericks” gratis i avgiften ni betalar årligen till Apple. Sannolikt har detta att göra med att OS X Server 3.0, som paketet heter, nu har en modul som arbetar tillsammans med Xcode. Utvecklare kan lägga ut olika jobb på servern och arbeta vidare vid sin dator medan servern tar hand om resten. Läs mer om hur detta fungerar här.

Registrerade utvecklare i iOS-programmet kan logga in på sitt konto och titta längst ned i listan över nedladdningar för iOS 7 där OS X Server 3.0 finns att ladda ned. Klicka på “Get Download Code” och OS X Server 3.0 läggs till bland köpta applikationer i Mac App Store. Macpro-läsaren Stefan Laketa varnar för att om man vill ha licensen knuten till det konto man använder i Apple Developer Connection (om man har flera) måste vara inloggad med rätt konto på Mac App Store innan man klickar på “Get Download Code”- annars knyts licensen för OS X Server till fel Apple-konto.© 2020 Omsoc Publishing AB