2013-10-26
Nyhet

Specialversion av Mac Pro säljs för välgörenhet

Apples chefdesigner Jonathan Ive fortsätter designa produkter för välgörande ändamål. Denna gång är det den kommande nya versionen av Mac Pro som fått sig en hink rödfärg över sig där han tillsammans med Marc Newson tagit fram detta enda exemplar som nu säljs på auktion på anrika auktionsfirman Sotheby’s i London.

Det är med tanke på färgvalet inte helt överraskande projektet (RED), startat av bland annat U2:s sångare Bono, som är mottagare av pengarna som auktionen ger. (RED) har under många år stöttats av Apple med bland annat en specialversion av iPod. Pengarna som kommer in till (RED) går till att bekämpa AIDS och HIV.

Priset för denna specialversion av Mac Pro? Mellan 40 000 och 60 000 dollar, eller motsvarande mellan 250 000 och 380 000 svenska kronor.© 2020 Omsoc Publishing AB