2013-10-27
Nyhet

iPad 2 och minnet av Steve Jobs

En sak slog mig så här dagarna efter veckans Apple-lansering. Marco Arment påpekade i en bloggpost att iPad 2 presenterades av Steve Jobs i hans näst-sista presentation innan han gick bort i oktober 2011. Dagen efter hans död fick Tim Cook och kompani presentera iOS 5.

Efter att ha kollat runt lite så visar det sig att iPad 2, som alltså fortfarande säljs av Apple, är den sista hårdvaruprodukt som Steve Jobs presenterade innan han lämnade oss (den sista produkt han presenterade i sin sista presentation var iCloud, vilket tekniskt sett mer kan ses som en tjänst än en produkt):

Nu säger jag inte att man ska springa ut och köpa en iPad 2 bara för att det var den sista hårdvaruprodukt His Steveness presenterade, men det är slående hur snabbt Apple rör sig framåt och hur lite de lämnar efter sig när det gäller sina produkter. Mitt i allt det kan det kännas både underligt och samtidigt fascinerande att det finns en enda produkt kvar att köpa som lanserades när Apple-grundaren fortfarande var i livet.© 2020 Omsoc Publishing AB