2013-10-29
Nyhet

Det går ingen nöd på Apple

Det går ingen större nöd på fruktföretaget från Cupertino. Apple rapporterar att de slår försäljningsrekord när det gäller iPhone, 33,8 miljoner enheter jämfört med 26,9 miljoner enheter under samma kvartal förra året. iPad ökar också men en aning mer blygsamt – 14,1 miljoner sålda enheter jämfört med 14 miljoner under samma kvartal förra året. Apple tycks inte vara särskilt oroade över det då de i telefonkonferensen med anaytiker menade att iPad-försäljningen översteg de egna förväntningarna. Nu när nya modeller lanserats lagom till julhandeln är det inte otänkbart att siffrorna för iPad kommer stiga kraftigt.

Det är oklart om vi kommer ha tillräckligt med iPad mini med Retina-skärmar inför julhandeln

– Tim Cook.

Mac-datorerna tappar något, 4,6 miljoner enheter jämfört med 4,9 miljoner enheter under samma kvartal förra året.

IMG_0048
IMG_0048

Ser man till intäkt per såld enhet ligger iPod i princip oförändrad sedan 2007. iPhone kämpar på men börjar närma sig de nivåer där iPhone var under andra kvartalet 2009. iPad har tappat stadigt när det gäller intäkt per såld enhet och det gäller också Mac-datorerna som rasat stadigt sedan första kvartalet 2008. Allt enligt Asymco.

Apples butikskedja går det inte heller någon större nöd på. Under kvartalet har de sopat in 4,5 miljarder dollar (en ökning med sex procent jämfört med samma period förra året), varav 706 miljoner dollar är ren vinst, på 99 miljoner besökare. Under 2014 ska Apple öppna ytterligare 30 butiker varav 20 är i andra länder än hemlandet USA. 20 butiker ska också byggas ut eller renoveras under det kommande året.

Tim Cook avslutade telefonkonferensen med analytiker med ett löfte om “nya produktkategorier” under nästa år utan att närmare gå in på vilka dessa produktkategorier är.© 2020 Omsoc Publishing AB