2013-11-01
Nyhet

Samsung visar samma mognad som en femåring [UPPDATERAD]

(Denna “nyhet” visade sig vara en bluff. Läs vidare på egen risk.)

Samsung dömdes tydligen nyligen att betala Apple en miljard dollar, eller motsvarande drygt 6,5 miljarder svenska kronor, i skadestånd i en av de otaliga vändor som den juridiska konflikten företagen emellan tagit. Samsung, vars årliga annonsbudget för övrigt är på mer än det dubbla jämfört med just Apple, tyckte det var lustigt att skicka över skadeståndet i mynt. Igår, lokal tid i Kalifornien, skickades det över 30 lastbilar med fem cent-mynt till Apples högkvarter.

Lastbilarna hade först skickats till fel adress, man kan ju inte begära att Samsung ska ha koll på en sådan sak, men några minuter senare fick Apples VD Tim Cook ett samtal från Samsungs VD att skadeståndet skulle betalas på det här sättet. Enligt News Hound som rapporterade nyheten finns inget i domen som stipulerar hur skadeståndet ska betalas.

Om uppgifterna stämmer, Apple har givetvis inte sagt flaska om detta, så är det inte bara genant utan också oerhört barnsligt för Samsung, som återkommande under den juridiska fajten med Apple försökt ta till tjuvknep och manövrar i och utanför rättssalen. Men tills vi hör mer om detta kan vi väl ta det med en nypa salt.

(Nyhet via Wille Wilhelmsson)

Uppdatering: Jodå, det var en bluff. Det krävs närmare 3000 lastbilar för att köra så många mynt, rapporterar The Guardian. Tack till Jan Nylund för uppdateringen och dumstrut på mig.© 2020 Omsoc Publishing AB