2013-11-04
Nyhet

Tim Cooks debattartikel för lika rättigheter på arbetsplatsen

Apples VD Tim Cook har i en debattartikel i The Washington Post skrivit om sin syn på hur homo- och bisexuella särbehandlas i arbetslivet i USA. Cook har skrivit debattartikeln för att ge sitt stöd för ett lagförslag som inom kort ska upp för diskussion i den amerikanska senaten. Lagförslaget är utformat för att alla ska behandlas lika i arbetslivet, oavsett vilken sexuell läggning personen har:

Apple’s antidiscrimination policy goes beyond the legal protections U.S. workers currently enjoy under federal law, most notably because we prohibit discrimination against Apple’s gay, lesbian, bisexual and transgender employees. A bill now before the U.S. Senate would update those employment laws, at long last, to protect workers against discrimination based on sexual orientation and gender identity.

We urge senators to support the Employment Nondiscrimination Act, and we challenge the House of Representatives to bring it to the floor for a vote.

De amerikanska demokraterna, som har majoriteten i senaten, borde i teorin stödja förslaget men innan det kan röstas igenom och bli en lag måste det också godkännas i representanthuset där republikanerna, som traditionellt inte har en positiv syn på homo- och bisexualitet, har majoriteten.

Redan under Steve Jobs tid som VD på Apple var företaget relativt öppet med sitt stöd för de med en annan “livsstil” än den som anses vara den traditionellt accepterade i det amerikanska samhället. Bland annat var flera Apple-anställda med i en kampanj kallad “It gets better” som backades av företagets ledning:© 2021 Omsoc Publishing AB