2013-11-06
Nyhet

Gigantisk lagringslösning för Mac mini

Bara namnet säger det mesta. Thunderraid TR24 heter produkten som rymmer 24 hårddiskar. Och en Mac mini. Jodå, det kanske låter underligt men det är helt sant.

Thunderraid TR24 är ett rackbaserat chassi på 4U som förvandlar en Mac mini till en rackmonterad server med upp till 100 terabyte lagringsyta. Hur detta går till i detalj får man ett närmare svar på om man tittar på baksidan där man enklare ser hur det hela hänger ihop.

thunderraid24-mmsthunderraid24-mms

Thunderraid TR24 har tre PCIe-kortplatser där man kan installera kort för Fibre Channel, Thunderbolt eller 10GbE-kort, för att ta tre exempel. Mac minin har en egen liten plats i servern där man enkelt kan ansluta ethernet, el och Thunderbolt-kablarna och det går att seriekoppla upp till tolv extra Thunderbolt-enheter vid behov.

Det är inte en särskilt vacker lösning, men den är effektiv nog och prislappen för Thunderraid TR24 ligger på 29 998 kronor exklusive Mac mini och interna hårddiskar. En Thunderbolt-kabel ingår dock i priset, meddelar Exit Data.© 2020 Omsoc Publishing AB