2013-11-26
Nyhet

GlobalSAN släpper iSCSI-beta för OS X 10.9

Efter sju sorger och åtta bedrövelser tycks båda leverantörerna av iSCSI-initiatorer snart fått ut skarpa versioner av sin programvara. Först lyckades ATTO släppa en komplett och uppdaterad version av sin iSCSI-initiator, Xtend SAN. Nu har också GlobalSAN äntligen fått ut tummen och släppt en betaversion som de uppmanar sina kunder att testa (!).

GlobalSAN tycks uppenbarligen inte vara medvetna om att Apple har ett utvecklarprogram där man faktiskt får tillgång till olika betaversioner av OS X innan de släpps till allmänheten.

Händelsevis kan jag nämna att äldre versioner av GlobalSAN:s programvara (som kostar gratis) finns att ladda ned från företagets webbsajt. Exempelvis fungerar version 4.1, som är den sista innan GlobalSAN började ta betalt, utmärkt med Mac OS X Server 10.6.8.© 2020 Omsoc Publishing AB