2014-02-10
Nyhet

Smart väska för tunna datorer

Bra datorväskor växer inte på träd. De kan vara snygga, men opraktiska. Eller tvärtom. När företaget Booq kontaktade mig så var jag en aning skeptisk – deras väskor såg bra ut på bild men jag förväntade mig att de skulle lukta kemikalier när man väl öppnade förpackningen, ungefär som billiga iPad-fodral i “läder”.

Men det luktade inte illa. Det luktade inte alls. Vilket är bra. Materialkänslan är överlag väldigt god i den här väskan, det ska sägas på en gång.

Istället kändes modellen Mamba Courier initialt lite för liten för mig. Jag släpar normalt sett med mig alldeles för många kablar och adaptrar för min 13-tums Macbook Air. Ofta hittar min iPad Air också ned i väskan och med lite papper och ett Moleskine-anteckningsblock blir det lätt ganska rörigt i väskan.

Mamba Courier har två utanpåliggande fack och ett par fack på insidan där det största givetvis rymmer din dator. Väskan är specialdesignad för att passa 13-tumsdatorer som exempelvis Macbook Air och för det mesta fungerar insidan på väskan bra. Det jag önskar är att Booq hade gjort insynen i väskan lite bättre.

När man öppnar dragkedjan på ovansidan så får man böja och dra lite i den överskjutande delen av väskan som skyddar innehållet – denna design gör givetvis att det inte ramlar ut saker ur Mamba Courier i onödan men det kan ibland vara svårt att hitta det man söker efter på insidan. Å andra sidan får man inte plats med allt för mycket prylar i väskan varför man sällan lär stå där och gräva i blindo.

MCR-GRY1

De utanpåliggande facken fungerar väldigt bra och särskilt det på baksidan som rymmer min Moleskine-bok och ett par pennor utan några problem.

Andra smarta funktioner som väskan har inkluderar ett enkelt sätt att knäppa av eller på den lilla kudden som sitter på axelremmen. Nyss nämnda rem hade däremot varit skönt att få undan om man vill bära väskan som en portfölj istället för en axelremsväska.

Fästena som stänger väskan är smidiga och tajta – precis på gränsen faktiskt för att väskan ska gå att stänga men det gör också att Mamba Courier aldrig känns sladdrig vilket jag uppskattar.

Booq:s produkter säljs i Sverige av flera återförsäljare, exempelvis Kullander och Grafit. Prislappen ligger vid en rak konvertering från dollar till krona på 811 kronor men givetvis kan det skilja på det faktiska priset ute i butik. Väskans vikt, ett kilo, känns verkligen inte och materialet, jute, känns riktigt rejält.

Jag har använt denna väska i två veckor och min gamla väska saknar jag faktiskt inte alls.© 2021 Omsoc Publishing AB