2014-04-02
Nyhet

Inga fler uppdateringar för Snow Leopard

Thomas Brand:

Security updates for Safari 6.1.3 and Safari 7.0.3 were released yesterday. Safari 5 and Mac OS X 10.6 were not included in the updates. Another indication that Snow Leopard is no longer being supported by Apple.

Lika lite som Microsoft skulle fortsatt underhålla Windows XP ska Apple fortsätta underhålla Mac OS X 10.6 “Snow Leopard”. Detta är alltså en generation av operativsystemet som släpptes i slutet på augusti 2009, drygt 4,5 år sen, och lite mer än ett år senare ersattes av Mac OS X 10.7 “Lion”.

Mac OS X 10.6 “Snow Leopard” har en särskild plats i mitt hjärta av den enkla anledningen att det var den sista riktigt stabila och buggfria versionen av operativsystemet. När Mac OS X 10.7 “Lion” ersatte sin föregångare stannade jag kvar så länge jag kunde på Mac OS X 10.6.8 men till slut, ett halvår efter att Mac OS X 10.7 “Lion” lanserats, blev även jag tvungen att uppgradera då det redan där började bli svårt att arbeta med sin Mac utan att stöta på saker man saknade.

Nu är det dags att begrava Snow Leopard. Om du har en server som kör operativsystemet och inte lider nämnvärt av att det är ett helsicke att uppgradera PHP, Apache, Postfix och andra funktioner så ska du fortsätta köra Mac OS X 10.6 “Snow Leopard”. Trivs du bra med Snow Leopard på din skrivbords-Mac och kan leva med att installera andra applikationer för att få en stabilare och säkrare användarupplevelse så för all del.© 2020 Omsoc Publishing AB