2014-05-13
Nyhet

Fyra år – ett rykte

Upprepning av något som inte stämmer brukar inte resultera i att det stämmer:

Apple is gearing up to incorporate Near Field Communication (NFC) technology in the iPhone 6, according to a report from BrightWire citing sources familiar with the matter.

Wikipedia har detta att säga om NFC:

Samtidigt krävs ett samarbete från olika parter för att uppnå en säker kommunikation: tillverkare av enheter bör skydda t.ex. NFC-mobiltelefoner genom krypterings- och autentiseringsprotokoll; användaren bör använda lösenord, tangentlås och antivirusprogram för att skydda sin enhet eller mobiltelefon; programskapare och de som tillhandahåller transaktionstjänster bör använda antivirusprogram och andra säkerhetslösningar för att förhindra att systemet infekteras av spionprogram och sabotageprogram.

Även om bara hälften av det som står på Wikipedia stämmer ser det ut att vara anledning nog varför Apple inte byggt in det i iPhone.© 2021 Omsoc Publishing AB