2014-05-27
Nyhet

iOS-enheter hålls gisslan mot lösensumma

Ett, tack och lov, inte så vanligt exempel på hur låsningsfunktionen i iOS-enheter kan användas har dykt upp i Australien där ett antal iPhone- och iPad-användare fått sina enheter låsta av en förövare som kräver mellan 50- och 100 australiensiska dollar per enhet för att låsa upp dem:

Because the hackers used Find My iPhone to lock out the victims, users who had set a passcode on their devices were able to regain access. This is because Find My iPhone can only be used to add a passcode to devices that don’t already have one set. If you’ve created a passcode on your device, you (or malicous users with access to your account) cannot change it from Find My iPhone. It can only be changed or removed directly from the device.

Obehagligt är bara förnamnet. Välj lösenord och låskoder med största noggrannhet.© 2021 Omsoc Publishing AB